ADF Ragavi

L’ADF Ragavi és una de les ADFs més antigues de tot Catalunya. Creada l’any 1989 després d’un gran incendi que va afectar bona part de l’Alt Empordà, ara consta d’uns 80 associats, dels quals 18 disposen del carnet groc, que els permet intervenir en l’extinció d’incendis forestals.

Ragavi, la setzena agrupació de defensa forestal de Catalunya, és un acrònim dels tres municipis de l’Alt Empordà que engloba: Rabòs d’Empordà, Garriguella i Vilamanisle, respectivament. Emplaçats dins el Parc Natural de l’Albera, els tres municipis gaudeixen de diferents indrets de gran interès natural, com seria el cas del Monestir de Sant Quirze de Colera, situat a l’actual terme de Rabòs, o un gran nombre de dòlmens i menirs escampats al llarg del Massís de l’Albera.  A més a més, la zona compta amb espècies naturals i animals pròpies, com l’apreciada tortuga mediterrània.
 
 
Com a ADF, Ragavi dedica gran part dels seus recursos al manteniment i reparació de pistes forestal, així com en la creació de franges de seguretat, perímetres amb poca quantitat de combustible per a frenar l’avanç d’un foc. Des de fa anys, l’ADF Ragavi també participa durant l’estiu en el servei de prevenció d’incendis forestals al massís de l’Albera, servei fet possible gràcies a la col·laboració amb la Diputació de Girona.
 
Si vol formar part d'aquesta ADF contacti amb: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

@ADFAltEmp

#incendis