ADF Albanyà-Bassegoda

L’ADF Albanyà – Bassegoda va ser creada al 1999, però no va adherir-se a l’Associació ADF de l’Alt Empordà fins l’any 2010. Amb un junta directiva formada per set persones, una vintena de socis i una dotzena de voluntaris, l’ADF Albanyà – Bassegoda es dedica a la prevenció d’incendis forestals i al suport a l’extinció.

A més a més, realitzen tasques de construcció i manteniment d’infraestructures d’extinció com és el cas de la construcció i mantentiment dels punts d’aigua de Can Manera de Bassegoda o el dels Amorriadors de Lliurona. També dediquen els seus esforços a netejar vorals de les pistes forestals del terme municipal o a millorar els camins aptes pel pas de vehicles d’extinció d’incendis.

L’ADF Albanyà – Bassegoda engloba el terme municipal d’Albanyà, d’unes 9.600 hectàrees, de les quals unes 5.000 formen part del PEIN Alta Garrotxa, espai important del prepirineu oriental a cavall entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. Aquest territori presenta una marcada abrubtesa, amb un predomini de valls profundes dominades per alzines i rouredes. La zona també compta amb restes arquitectòniques del primer romànic, les quals posen de manifest la importància que tingueren en el passat els assentaments humans en aquest territori.

Si vol formar part d'aquesta ADF contacti amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé truqui al 637475904 

 

@ADFAltEmp

#incendis