Inici

Campanya 2017

Presentació a la Rambla de Figueres campanya 2017

 

La comarca de l’Alt Empordà disposarà d’un equip format per 27 treballadors, entre vigilants i operadors. Disposaran de quatre vehicles tot terreny (equipats amb sistemes d’extinció  per dur a terme una primera intervenció), un vehicle de coordinació i una sala  de control on es coordinarà tot el dispositiu i que esta en connexió amb Agents Rurals, Bombers, i Sala Central i te visualització de totes les càmeres de vigilància antiincendis.  Tot aquest dispositiu es gracies a que cada any, el servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona que subvenciona la campanya de vigilància i informació per a la prevenció d’incendis en espais naturals protegits de la demarcació que es considera que són d’alt risc d’incendi.

 

Espais naturals de risc

Aquests espais de risc a l’Alt Empordà  són el Cap de Creus, i l’Albera,  i ahir es va presentar a Figueres la campanya de prevenció d’incendis per a aquestes àrees. El servei es du a terme tots els dies de la setmana.  Pel que fa a les àrees de l’Albera i el cap de Creus, el servei es va posar en marxa ahir 1 de Juliol i estarà operatiu fins a l’11 de setembre, cada dia, de les 12 fins a les 19 hores.

A part la comarca te mes de 200 voluntaris d'ADF's, 16 vehicles d'intervenció ràpida, tractors, desbrossadores, moto serres,  etc. preparats per a donar suport a Bombers i que durant la resta de l'any fan tasques Voluntàries de prevenció 

Aquestes zones es caracteritzen per tenir un paisatge muntanyós i cobert de bosc, amb la particularitat, a més, que molts d’aquests espais, o les seves àrees limítrofes, estan sotmesos a una intensa pressió turística. Les actuacions que es duen a terme en el marc d’aquesta campanya consisteixen concretament en la realització de rutes predeterminades en l’espai natural corresponent i en la detecció de columnes de fum, focs, d’elements amb risc d’incendi i també d’altres incidències de caràcter mediambiental. Així mateix, s’ofereix informació als visitants sobre el risc d’incendi de l’espai i les normes per a la prevenció. Si es dona el cas, també es fa una primera intervenció en cas de petits focs.

 vigilancia cap de creus

L’acte de presentació de la campanya del 2017 ahir a Figueres va anar a càrrec del diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella; el president de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Empordà, Antoni Godoy; el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Maria Cervera, i el tinent d’alcaldia i regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes. El servei de prevenció està organitzat i dirigit per l’ADF de l’Alt Empordà en coordinació amb la Diputació de Girona, els òrgans gestors dels espais naturals, els ajuntaments locals, el servei de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya, el cos d’Agents Rurals i els bombers.

Llances 401 equip

@ADFAltEmp

#incendis