Inici

L’Associació ADF Alt Empordà participa a les jornades del II aniversari de #FocEmpordà

L’Associació ADF Alt Empordà ha participat avui dilluns 21 de juliol a les jornades sobre eines per a la prevenció d’incendi dutes a terme coincidint amb el II aniversari de l’incendi forestal que va afectar la comarca el passat estiu del 2012. Durant la primera sessió de les jornades, que es portaran a terme al llarg dels dies 21 i 22 de juliol de 2014, des de l’Associació d’Agrupacions de Defensa Forestal s'ha explicat la importància de les actuacions d’hivern dutes a terme per Agrupacions de la comarca per prevenir els incendis de cara a la campanya d’estiu.

El coordinador de l’Associació, Adrià Illa, ha basat la seva intervenció en comentar el tipus de tasques que les ADFs realitzen al llarg de l’hivern per estar més preparats per a la prevenció i el suport a l’extinció d’incendis forestals a l’estiu. Entre elles, s’ha parlat de la importància de l’arranjament de camins, el manteniment d’infraestructures d’extinció o l’organització de jornades de formació pels membres de les ADFs de la comarca. A més a més, durant la conferència, s’han mencionat actuacions concretes realitzades per algunes ADFs, com és el cas de la tasca de neteja de camins després de les nevades del 2010 per part de l’ADF Rissec, o les tasques de neteja i millora de pistes forestals per part d’ADFs com la de Cabanelles o Ragavi.

Durant les jornades orientades a la prevenció d’incendis, des de l’Associació s’ha volgut donar èmfasi al valor de la formació contínua dels voluntaris, ja sigui a partir de jornades de formació teòrica, com fent pràctiques voluntàries amb altres cossos que participen en l’extinció d’incendis. Illa ha assegurat que la prevenció és el més important perquè la població pugui viure amb seguretat. “Hem de tenir la certesa que si no plou aquesta setmana plourà la següent. Si no plou, farà vent aquest mes o el següent, i el mateix passarà amb el foc, si no hi ha foc aquest any, n’hi haurà el següent. Per tant, hem d'estar preparats”, ha conclòs el coordinador de l’Associació. 

@ADFAltEmp

#incendis